maandag 18 augustus 2008

Thuis
Ondertussen zijn we alweer enkele dagen thuis. De vliegtuigreis was behoorlijk vermoeiend. Tibo Estifanos heeft het voortreffelijk gedaan. We hadden een bedje voor Tibo waardoor hij toch ongeveer de helft van de vlucht heeft kunnen slapen. Verder gaf hij geen kick bij het landen en opstijgen (en dat deden we een keer extra door de tussenlanding in Frankfurt).

Op de luchthaven waren er heel wat mensen die even een kijkje wilden nemen... Er zijn wat foto's genomen (die volgen misschien wel later). Even later zijn we naar mijn ouders thuis gereden om daar even te genieten van een ontbijt. Nog wat later zijn we naar een dokter gegaan om iedereen even te laten checken. Tibo zijn medicijntjes van uit Ethiopië waren hun werk aan het doen. Het gereutel van de longetjes was al een beetje beter. Verder werd hij nogmaals gewogen, gemeten en verder bekenen. De ringwormen zijn nog niet helemaal genezen, Tibo is op dit ogenblik 66cm en 6.5kg dat betekent dus dat hij wat kleiner is dan er werd gezegd op het medisch dossier dat we twee maand geleden gekregen hebben. De dokter raad aan om extra vitamientjes, omega 3 en eiwitjes te geven. De eerste twee weken blijven we ook nog even op de flesjes voeding staan om dan stillekes aan te beginnen met een groentepapje. Verder werd er ook aangeraden om Tibo zoveel mogelijk te dragen om te hechten. Hij zit dus het grootste deel van de dag in een draagdoek, op de zij, de buik of de rug naargelang de mama activiteiten heeft.

Het weekend was voor tibo een beetje veel. Dat heeft zijn weerslag op het beetje routine dat we al geleerd hadden in Ethiopië. Vandaag maandag zijn we naar het ministerie van justitie gereden in Brussel. Oma is meegereden om even op Tibo te letten wanneer we met de documenten bezig zijn. De documenten zijn in ordeElke uitstap die we maken heeft een terugbots op het ritme van Tibo. Als morgen het tripje naar het stadhuis en de ziekenkast nog gebeurd zijn dan gaan we even proberen om de rust er weer in te krijgen.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

He he, wat een avontuur...
'k Ben blij voor jullie dat alles goed verlopen is, en dat jullie veilig en wel in België zijn.
Rust eerst maar goed uit en dan brengen we binnenkort wel eens een bezoekje om dat kleine prinsje te bewonderen, laat ons maar een seintje wanneer het jouw past.

Het allerbeste lieve mama Ness & tot binnenkort.

Groetjes,
Nancy

Stefan, Vicky en Brukti zei

goed om te lezen dat Tibo al wat aan de beter hand is.
En wat dat dagritme betreft, dat hebben we ook gehad met Brukti.
Ze heeft ook nog steeds een terugbots als er een dag iets anders verloopt.

Geert en Inge zei

Jullie zijn al wat vertrouwd met elkaar. Alles komt dik in orde, Tibo had zich geen betere mama kunnen wensen.
We wensen jullie heel veel geluk samen, en hou ons op de hoogte hé.

Groetjes
Geert & Inge
Nr 61 RoH, nog 5 jongentjes voor ons.....
Http://adoptie.skynetblogs.be

Anneke80 zei

Eerst en vooral welkom terug in België :-) Op de foto ben je echt een trotse en stralende mama! :-)
Ik ben blij dat de vliegtuigreis zo goed is meegevallen.
Nu genieten van elk moment en zorgen dat er regelmaat zit in het leventje van kleine Tibo en dan komt alles wel in orde. Maar met zo'n mama kan dat niet anders dan goedkomen he.

Groetjes,
An

Anoniem zei

Welkom in belgié voor kleine Tibo zijn thuishaven.Fijn dat hij al wat aan de beterhand is,het zal allemaal zijn tijd nodig hebben.Maar met zo een mama zal alles wel goed komen!!!
groetjes
oma els