maandag 11 augustus 2008

Kennismaking met TIBO

Berichtje vanuit Ethiopië:

De vliegreis was rustig maar zeer vermoeiend. Bij de douane tegengehouden met alle hulpgoederen.Na een goeie Ethiopische regenbui over ons gekregen te hebben, zijn we met busjes naar het hotel gebracht. Dit was 15 minuten door de meest vreselijke beelden (weg vol putten, grote plassen, arme hutjes, bedelende kinderen, vuil, armoede alom).
Bij het hotel kregen we te horen dat de kamers niet klaar waren en dat we 3 uur moesten wachten.
Na het ontbijt kregen we een koffieceremonie en dan...
Niet gewassen, doorweekt, moe, geradbraakt opnieuw de bus in. Opnieuw 15 minuutjes door armoede en kwel en dan de bekende blauwe poort! Dan zijn we in sneltempo binnengelaten.
De koppels voor grote kinderen werden buiten in de regen ontvangen. De kinderen stonden al te wachten. Wij werden in een klein kamertje gebracht van 3 op 3 met het andere koppel hun baby.
En dan plots was er een verpleegster daar met Tibo Estifanos!
Hij was wat suf van net wakker te zijn. De vereniging was met dubbel gevoel. Blij om hem vast te houden, maar onmiddellijk bezorgd omdat hij warm, slap en vreselijk licht aanvoelde.
Na 5 minuten werden we weer in het busje gestopt naar het hotel.
In het hotel werd duidelijk dat de kleine uk echt slecht was; zijn kleertjes nat; koorts, bronchitis,...
We hebben hem direct vol medicijntjes gestopt en lekker warm aangekleed.
Nu, twee dagen later, is de koorts gezakt. Buiten de eerste nacht (elke 90 minuten wakker), slaapt hij flink, eet hij flink en wordt hij met de minuut beter.
Seffes gaan we naar de winkel om straffere pap, want dat is nodig.
Buiten de vreselijke hoest en snotneus is alles al heel wat beter.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Gelukkig maar dat het wat beter gaat met Tibo Estifanos.
Hopenlijk ben je snel een beetje uitgerust,en kun je gaan genieten van je zoontje!!!!!
Ja en dan die armoede,die blijft je achtervolgen daar,je zit er dan ook midden in.

Leuk dat je ons hier op de hoogte houd
Liefs oma els

Anoniem zei

Lieve mama Ness,

Tibo is nu in goede handen. Het moet beangstigend aanvoelen dat hij zo licht is en zo ziekjes is. Die hoest moet je door merg en been gaan.
Het is echt goed dat hij nu de best mogelijke zorg krijgt.
Je zal wel uitgeput zijn na die lange reis en die ontvangst in Ethiopië.
Hopelijk doen ze niet te moeilijk bij de afreis. Veel moed

Dikke knuffels voor jullie beiden

Nene

Anneke80 zei

Hoi Vanessa,

Blij om te lezen dat het toch al wat beter gaat met Tibo. Het moet vreselijk zijn hem zo ziekjes te zien. Verzorg hem nog maar goed en dan zal hij er snel weer helemaal bovenop zijn.

Daisy zei

Hey Vanessa,
je verhaal gaat hier door merg en been, maar ik ben wel heel blij te horen dat het al wat beter is met Tibo. Ik ben er zeker van dat hij binnen de kortste keren er helemaal bovenop is, want hij heeft een supermama gekregen!
Veel succes ginder en kom maar snel na hier met da klein kabouterke!

Anoniem zei

Eindelijk is hij dan in je armen.... en krijgt hij de warme moederzorg die hij zo nodig heeft! Gelukkig is hij al wat beter! Hou jullie goed, en tot snel in Belgenland!

Tabitha en Esli
http://our-ethiopian-flower.blogspot.com/

kristien zei

We leven enorm met je mee! Een moederhart kan pijn doen als je kleine ukkepuk niet goed is. Maar met je warme moederliefde zal hij er snel bovenop komen. Alvast veel geluk gewenst en een goede terugreis naar België!!

groetjes Kristien, Jorich en Roan

Anoniem zei

Hoi Vanessa,

Met de nodige medicijntjes en superpap zal hij vlug beter zijn en met de nodige liefde en zorgen gaat dat zo goed komen.Eens thuis in je veilige nestje zullen jullie het best naar jullie zin hebben want Thibo heeft net een lieve sterke tedere supermama gekregen.

hilde L.

Anoniem zei

Hey Vanessa,

Tibo weet nog niet wat er allemaal aan het gebeuren is maar hij heeft het geluk om bij een supermama terecht te komen. Met veel knuffels en wat medicijntjes komt hij er snel bovenop.

HMO

Stefan, Vicky en Brukti zei

Hoesten en snotneus...bijna alle kindjes hebben het.
Ik hoop dat de oorontsteking beter is ( dat was toch Tibo hé die er ook een had?)
Ons Bruktike had het ook allemaal, de etter kwam uit haar oortje gelopen...en op de voorlaatste dag kreeg ze dan nog diaree ook.
De vlucht naar huis was een ware hel voor ons ge3en. Zulke koorst en braken tijdens de vlucht...
Eens thuis de dokter gebeld en de nodige medicijntjes gaan halen en op een wip en een knip was ze hersteld. Je zal wel zien hoe snel Tibo hersteld zal zijn en kilokes zal aankomen.

Ester zei

Proficiat Vanessa! Aan goede zorgen zal die kleine jongen het zeker niet ontbreken. Wacht maar... voor je 't weet torent hij boven je uit ;-)