dinsdag 2 september 2008

Uitslag doktersbezoekje

Vandaag mochten we nog eens naar de dokter voor de resultaten van de verschillende onderzoeken.
Alle onderzoeken waren binnen. Het bloedonderzoek was OK (geen Hepatitis A, B of C, geen HIV, voldoende rode bloedcellen, voldoende vitamientjes, etc). Tibo heeft wat ijzer te kort.
De darmparasieten zijn allemaal dood behalve een Gardia infectie. Dit is voor Tibo een moelijk behandelbaar beestje omdat de medicijnen verschrikkelijk slecht smaken... Morgen starten we er mee ik ben eens benieuwd...
zijn huidje is weer helemaal ringworm vrij (geen open plekken meer... we moeten nog wel een weekje blijven smeren). Verder heeft hij (zoals alle donkere huidtypes) een zeer gevoelige huid voor uitdroging. Daar heeft de dokter een speciale zalf voor voorgeschreven en wasgel die minder uitdrogend is.
Zijn longetjes zijn OK en voor de rest zijn er nog een aantal aandachtspunten (maar niets wereldschokkends).

Nu maar hopen dat Tibo zijn medicijntjs binnen houdt.

Ondertussen is de kleine prince al 2 cm gegroeid en 600g bijgekomen...
Hij is zeer actief, kan ondertussen al kruipen als de beste (alles moet dus op veilige hoogte gezet worden), zwemt graag in bad, staat al stevig recht op zijn beentjes en is (buiten als hij honger heeft of moet gaan slapen) steeds goed gezind.

5 opmerkingen:

Daisy zei

ooooooooooh, ge ziet het hee, mee zo'n mama kan het nie anders dan goed komen met Tibo! Ge doet da geweldig!
Groetjes uit Geel
Daisy

nancy zei

Ge doet da echt geweldig.. de moedergevoelens zijn er helemaal en de ontroering ook. Je hartje smelt helemaaaaaaaaaal. Laat maar iets weten wanneer we eens kunnen binnenspringen..
Ik volg je bevindingen op de voet..

Groetjes van Nancy (Eindhout)

Anoniem zei

Dat kan alleen maar de goeie kant op gaan! Geniet nog van je kleine kaboutertje!

Liefs,
Tabitha

http://our-ethiopian-flower.blogspot.com/

Anoniem zei

Ik wil je niet ontmoedigen maar bij onze zoon zijn die walgelijke medicamenten tegen Gardia Lambelia enkel via een maagsonde naar binnen geraakt... Verder gebruiken wij wasemulsie en bodymilk van weleda en zijn zéér tevreden! Niks droge huid!
Succes...

Anoniem zei

Dag Nesske,
Fijn dat het de goede kant op gaat!
Veel liefs,
Tina